3 Page1-2 3

CityTV.nl

(Steve Jobs says "More than 1 billion Quicktime downloads worldwide, since first release of QT")(Amerikaans/Engels 1 billion, is 1 miljard in het nederlands).
(management) 08122006 CityTV.nl on DV (TV) format.
As from now it is possible at CityTV.nl. Live broadcast, DV quality
(television) 768 x 576 pixels and 25 frames per seconde. The streams
are able be caught, by e.g. regional TV stations , and also once more
worldwide. Using the Internet.

The are transmitted on high quality, with a band width of ± 3-6 Mbps

(management) 08122006
CityTV.nl op DV (TV) formaat.
Vanaf nu is het bij CityTV.nl mogelijk om een Live uitzending via internet te realiseren op DV (televisie) formaat 768 x 576 pixels en 25 frames per seconde. De streams kunnen door b.v. regionale TV stations, en ook nog eens wereldwijd worden opgevangen. Er wordt uitgezonden op hoge kwaliteit, met een bandbreedte van ± 3-6 Mbps
Meer over Live uitzendingen.

(management) 24032006
Citytv.nl op groter formaat.
Vanaf nu zijn de citytv.nl uitzendingen op een groter formaat te zien. Niet meer zoals voorheen op 320 x 240 beeldschermpixels, maar op 480 x 360 en als de omstandigheden op lokatie het toelaten op 640 x 480 beeldschermpixels. CityTV.nl maakt hiervoor gebruik van de nieuwste Quicktimecodec h264. De uitzendingen zijn met gratis Quicktimeplayer 7 te volgen. Benodigde downloadsnelheid voor de kijker blijft hetzelfde.

(management) 07072006
Kijkers aantal CityTV.nl stijgt door.
Per maand, 1000 kijkers bij de start in september 2004 naar meer dan 6000 kijkers in maart 2006, een stijging naar 17.000 in april 2006.
In April waren o.a. de volgen de onderwerpen te zien:
Dies Natalis, bijgewoond door Hare Majesteit de Koningin, in de St. Catharien Stadskerk.
TU/e studentenfeest op de markt met Bløf(niet in archief) en Lijn 7.
De uitzendingen van het Stadsfeest op de markt, het Philips Symfonie Orkest, de Celtic Tenors en Geert Chatrou.
Het Techniekfestival in de Heuvelgalerie, in het teken van Science Shows.
Uitzendingen van koninginnedag-festiviteiten.
Uitzendingen van het Tech United team op het ROBOLUDENS Robocup Dutch Open EK 2006 vanuit het Beursgebouw in Eindhoven.
Samen zorgden zij in April toch voor meer dan 17.000 echte kijkers.

Pageviews: +31.000 per maand.
De uitzendingen zijn terug te zien in het on-demand archief.

OudNews
(06072008)

Ons BrabantNet Live ! ook op lokale TV te volgen.
CityTV.nl zendt via glasvezel live tv naar Glasvezelcentum Eindhoven.Ter afsluiting van de aanleg van glasvezel in Geldrop-Mierlo, organiseerde Ons BrabantNet een prachtig muziekspektakel op het Marktplein, in Geldrop.

De uitzending was ook live te volgen via CityTV.nl en duurde ongeveer 5 uur .
Voor meer info over eventuele herhalingen op TV kunt u kontakt op nemen met Ons BrabantNet.
Live uitzending vanaf het Marktplein, Geldrop.News
(19042007)

Live-tv vanaf de Markt

EINDHOVEN - Onder de noemer ‘Drive in-televisie’ werd woensdagavond zo’n anderhalf uur lang live televisie uitgezonden vanaf een podium op de Markt in Eindhoven. Deze uitzending was de uitwerking van eerdere experimenten met een opstelling op het TU/e terrein door CityTV.nl en Be_linked. Bij de experimentele tv-uitzending wordt gebruikgemaakt van glasvezel.
De beelden werden deze keer via glasvezel doorgegeven naar de tv-studio van de lokale zender E-TV (Omroep Eindhoven), die het vervolgens op de kabel richting Eindhovense huiskamers zette.
De uitzending duurt van 20.30 tot 22.00 uur. ‘Zeer diverse cultuur uit de regio’ staat op het eerste programma van Drive In-tv, dat geïnitieerd is door Be-linked, in samenwerking met de Stichting Zesde Kolonne. Onder meer komen voorbij: de rap/hiphop-formatie Skenky, Power Blast Movement, fotografie van Teun Jansen en een aantal korte films uit Eindhoven.
Het is de bedoeling om vaker van dit soort live-uitzendingen te gaan verzorgen, vanaf vier ‘glasvezelinprikpunten’ in de binnenstad: Stadhuisplein, Markt, Stratumseind en Stationsplein.
Luk Sponselee van de Zesde Kolonne: „Tijdens deze eerste uitzending staat cultuur centraal, maar elk publieksevenement kan live interessant zijn. Of het nu een huldiging van PSV betreft of Fiësta del Sol.”
Bron: Eindhovensdagblad.De uitzending is mogelijk geworden uit een samenwerking tussen
CityTV.nl / E-TV / B_Linked / Luk Sponselee Zesde Kolonne/ en anderen.

(Deze DV uitzending was via internet alleen met een zeer snelle pc te bekijken, b.v. met een 2 GHZ intel core dual prosessor. )


News
(08122006)
Lokale televisie nooit meer hetzelfde
CityTV bewijst mogelijkheden van lokale televisie via glasvezel.

Eindhoven - 8 december 2006 - Met een opstelling op het TU/e terrein hebben Be_linked en CityTV laten zien dat het mogelijk is om 'live' beeldmateriaal te versturen via glasvezel en in goede televisiekwaliteit uit te zenden. Wim Renders van Be_linked: ,,Deze test bewijst dat het mogelijk is om vanaf elke locatie een televisieuitzending te verzorgen zolang je maar een internetverbinding hebt die ook supersnel informatie kan versturen naar een lokaal televisiestation. Als je binnenkort een blokje in beeld ziet bij eTV met 'live vanuit Tongelre' hoef je dus niet raar op te kijken. Lokale televisie zal nooit meer hetzelfde zijn.”

''In feite is dit een tweede test”, geven Hein Kuiper en Marc van den Berg van CityTV aan: ,,Tijdens de Popronde in Eindhoven op 10 november hebben we live vanuit Dynamo uitgezonden via glasvezel en getest met mensen van eTV.” Toen bleek een aantal technische zaken bijgeschaafd te moeten worden. Een maand later blijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen. ,,Dit geeft weer een nieuwe dimensie aan televisiemaken. Tegen hele lage productiekosten kunnen lokale televisiestations live-uitzendingen maken. En dat geldt niet alleen voor Eindhoven, want in heel Nederland wordt glasvezel aangelegd, dus dat biedt perspectief!”, vervolgt Kuiper. ,,Het maakt niet meer uit of je het beeldmateriaal stuurt naar eTV, Omroep Brabant of Hilversum. Alles kan. En wat belangrijk is elk station heeft zijn eigen doelgroep en eigen nieuws.”

Nieuwe dimensie
CityTV brengt allerlei evenementen in beeld op het gebied van cultuur, onderwijs, sport en muziek en zend dit uit via internet. Het aantal mensen dat 'televisie kijkt' op de computer is nog niet zo groot,. Laat staan het aantal mensen dat de computer heeft doorgekoppeld naar de televisie. Dat is nog minder. Door internettelevisie via het reguliere televisiekanaal aan te bieden maak je deze programma's veel toegankelijker. Denk bijvoorbeeld aan de ouderen in onze maatschappij. Velen van hen vinden internet en computers maar eng of lastig. Zonder hen met techniek te vermoeien kunnen zij straks toch deze programma's zien. En het is echt leuke, interessante televisie.” Een aantal voorbeelden van mogelijke uitzendingen passeren de revue. De carnavalsoptocht is één. Maar het kan net zo goed een live verslag zijn van het kampioensfeest als PSV kampioen wordt in april. De heren knikken instemmend. ,,Dat zou mooi zijn, want dan ben je als supporter niet meer afhankelijk van de tien minuutjes bij Studio Sport. En Hilversum kan beeldmateriaal overnemen van de lokale organisatie voor de productie van hun programma.” vult de CityTV-er het verhaal aan. ,,Nu is het zaak dat anderen dit oppikken en met leuke, creatieve ideeën komen. En Be_linked is gelukig op de achtergrond al druk doende met andere projecten die hier gebruik van kunnen maken.” 

News
Bron Eindhovensdagblad.
Nuenense bruiloft als primeur live op internet bekijk de uitzending
Door GEERT VAN ELTEN

NUENEN – Louise Kauwenberg en Xander Jansen waren gisteren het middelpunt van de regionale primeur van de live-uitzending via internet van een kerkelijke huwelijksinzegening.

Het bruidspaar in de Nuenense kerk, niet alleen bespied door de familie, maar ook door televisiecamera's. Foto Ton van de Meulehof
Vanaf het moment dat de bruidegom aan de zijde van pastoraal werker Jos Deckers de Sint Clemenskerk in Nuenen binnenkwam totdat iedereen onder de klanken van Beautiful Thing van Do zich verplaatste naar de toost in de parochietuin, werd alles door twee camera’s vastgelegd. De bruiloft was tegelijkertijd wereldwijd te volgen via de website http://www.onsnet.tv

Het was een nieuw hoogtepunt voor Kees Rovers, initiatiefnemer van Ons Net, het glasvezelnetwerk dat Nuenen met één stap in het virtuele tijdperk heeft gezet. Op zijn voorstel is de kerk aangesloten op dat net. Het pastorale team is daar blij mee. Dat blijkt uit het welkomstwoord dat het bruidspaar ten deel valt. Het verwijst naar de oproep van de vorige paus in 2002 ’om het volledig potentieel van de computer en met name internet te gebruiken om de menselijke bovennatuurlijke roeping te dienen’.

Nu zal dat niet bij iedereen die de bruiloft wilde volgen de hoogste prioriteit hebben gehad. Maar vrienden of kennissen in het buitenland of mensen die vanwege hun gezondheid niet in de kerk konden zijn, hebben het mogelijk wel op prijs gesteld. Buiten de aankondiging door de pastor aan het begin van de viering hebben de meeste kerkbezoekers er niet veel van gemerkt. De twee bedenkers van CityTV.nl uit Eindhoven, dat door Ons Net was ingehuurd, hadden zich discreet ieder achter een pilaar opgesteld.

„Wij zijn ’low-key’ aanwezig“, had Marc van den Berg vooraf gezegd. Naast de camera op het statief had hij via zijn laptop ook de regie in handen. „Wij hebben liever niet dat mensen op die camera reageren. Wij registreren alleen maar wat er gebeurt.“ Zo goed mogelijk dan. Toen er tot halverwege de dienst een vleermuisje laag door de kerk fladderde, konden de twee filmers de oorzaak van de hilariteit onder de gasten niet vastleggen. „Hij was ons te snel af“, zei Van den Berg na afloop.

Het bruidspaar heeft voor deze primeur niet hoeven betalen. De kosten kwamen voor rekening van een groep sponsors, waaronder Philips, Achmea, de Rabobank en de TU Delft. Die willen volgens Rovers met dit soort experimenten leren wat de consument wil als het gaat om service via internet.

Pastor Jos Deckers van de Clemenskerk weet dat al voor zijn parochie: „Wij gaan twee camera’s monteren aan een pilaar. Dan kan de kijker zelf kiezen welk beeld hij wil zien. Als er meer betaald wordt, kan een regisseur vanuit de sacristie per camera inzoomen. Op den duur willen we alle kerkdiensten gaan uitzenden.“ Hij verwacht niet dat dat de binding met de kerk vermindert. „We hebben al eens via de lokale omroep uitgezonden. Dat bracht alleen maar meer mensen naar de kerk.“ De reportage is vanaf vandaag te zien op http://www.CityTV.nl en vanaf maandag op http://www.onsnet.tv

Bron Eindhovensdagblad.