CityTV.nl Designweek 2006
Dutch Design week 2006

Tot en met zondag 26 oktober 2006 stond Eindhoven weer volledig in het teken van design en vonden er een aantal bijzondere activiteiten plaats. Op meer dan 40 locaties in Eindhoven kwamen vrijwel alle designdisciplines aan bod waardoor er voor iedereen wel een interessant onderdeel tussen zat. Een letterlijk hoogtepunt was het Smalle Haven event op vrijdag 27 oktober waarbij de 90 meter hoge Vesteda toren werdt geopend.
Designweek 2004 hier
Designweek 2006 hier
Designweek 2007 hier
Designweek 2008 hier

CityTV.nl registreerde meer dan 5000 kijkers, voor designweek 2006 uitzendingen/items. Live en on-demand, gemeten in okt / nov 2006.

Totaal aantal kijkers okt 2006
+ 10.000

Vr 27 okt. 2006 CityTV.nl - Eindhoven-regio-nationaal-Europa.
Oplevering van de Vesteda woontorenPart 1.
Interviews met diverse betrokkenen, vanuit het penthouse in de Vesteda tower.
Vesteda tower


Part 2.
Symposium in gemeentehuis met o.a. prof Jo Coenen (Supervisor Smalle Haven), Mels Crouwel (Rijksbouwmeester), Ton van Daal (van Straten Vastgoed), Huub Smeets (Directievoorzitter Vesteda Groep).


Vr 27 okt 2006.
Oplevering van de Vesteda woontoren

Symposium in gemeentehuis.

Na ruim 15 jaar planontwikkeling komt met de oplevering van de woontoren van Vesteda een mooi moment om deze periode feestelijk af te sluiten. Dit vindt plaats met een event in het stadhuis, gratis toegang.
Do 26 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
Airport: on the move [Seminar/conferentie] TU/e.

De luchthaven is altijd al een interessant onderwerp voor alle bouwkundige disciplines geweest.
Ondanks het enorme succes van de luchthaven in de afgelopen eeuw bevindt ze zich nu in een kritieke fase.
More info

CHEOPS symposium 2006

Live vanuit Auditorium TU/e.Do 26 okt 2006.
Design United

deel 1
deel 2
deel 3
deel 4


Wo 25 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
Bekendmaking winnaar prijsvraag De Driehoek

Voor de tweede keer organiseerde Trudo tijdens de Dutch Design Week een open workshop voor creatievelingen die willen meedenken over de invulling van De Driehoek, het centrale deel van Strijp S. Deze workshop - waarvoor iedereen zich vrij kon inschrijven - vond plaats op woensdag 25 oktober a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in het Klokgebouw. Aansluitend werd eveneens in ’t Klokgebouw om 18.00 uur de winnaar bekendgemaakt van de prijsvraag De Driehoek. Deze prijsvraag, bedoeld om vernieuwende ideeën te genereren voor het gebied dat het creatieve hart van Eindhoven moet worden, heeft zo’n 85 inzendingen opgeleverd. Kijk voor een overzicht van alle inzendingen op www.driehoek-strijp.nl.

Wo 25 okt 2006.
Bekendmaking winnaar prijsvraag De Driehoek
Wo 25 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
(ATC) automotive technology center.
ATC Jaarcongres More info
Live vanuit het evoluon op LiveCTV 2.

Wo 25 okt 2006.
(ATC) automotive technology center.
ATC Jaarcongres More info

Za 21 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
Design United Opening
De drie faculteiten industrial design uit Delft, Eindhoven en Twente exposeren werk van studenten op de TU/e. De titel ‘Design United’ verwijst naar de verbinding tussen de drie faculteiten, de link tussen gebruiker en techniek en de verbindende rol die ontwerpen daarin speelt. Live uitgezonden vanuit de Hal van het TU/e hoofdgebouw.

Dutch Designweek more info.

Di 24 okt 2006. TU/e. Design United /d.search-labs event

Wie wil kennismaken met de bijzondere internationale ambities van de faculteit ID is van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Super TU/esday zelf (24 oktober). Met live verbindingen wordt een bijzondere samenwerking gedemonstreerd van onze universitaire partners in de VS, Australië en Singapore. De faculteit ID is bezig een internationaal lab op te zetten, het /d. search labs, waarbij universiteiten in de genoemde landen een samenwerking aangaan.
faculteit Industrial Design

More info


Za 21 okt 2006
Design United

opening

Di 24 okt 2006
/d.search-labs event

event


Zo 22 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
11.00-13.00
Ontbijt-Talkshow

Gebekt Bestek (1)(2)(3)Een serie van 3 progamma's gaat in op het hoe en waarom van design? Achtergronden, Design Capital 2006, toekomst van Eindhoven als design stad? In verschillende gesprekken komen makers en organisatoren, kopers en distributeurs, gebruikers en ontwerpers aan het woord.

Een ontbijtshow die verschillende invalshoeken binnen ontwerp benadert. Dit afgewisseld met muzikale onderbrekingen en korte reportages. Bezoekers konden, onder het genot van een ontbijt gemaakt door het kookduo "Keukenconfessions", deze show live volgen. Voor degenen die zijn bed echt niet uit konden komen, was dit spektakel op de internet verbinding van www.citytv.nl te zien zijn.

Show 1 zondag 22 okt - Initiatieven en exposanten
Deze show ging over over de initiatiefnemers en exposanten van de DDW. Wat is de drijfveer achter deze initiatieven, hoe komt dit tot stand, wat is de motivatie achter de tentoonstelling of achter een ontwerp, wat levert de DDW op, hoe blijf je je onderscheiden van andere initiatieven? We vragen elke initiatiefnemer zelf een ontwerper uit te nodigen die in hun tentoonstelling exposeert.

Show 2 zaterdag 28 okt - Duurzaamheid in Design
Kernwoorden voor deze show zijn ideologie, duurzaamheid, commerciële belangen, innovatie. Wat zijn de verschillende invalshoeken binnen ontwerp ten aanzien van massaproductie, consumptie, duurzaamheid, innovatie. Kunnen deze elementen onderling samengaan, zo ja hoe?

Show 3 zondag 29 okt - Toekomst van de DDW zondag 29 okt.
Een nabeschouwing op de Design Week Eindhoven. Is Eindhoven bij uitstek geschikt als ontwerpstad en kan het opboksen tegen de ontwerpweken in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Hoe moet de toekomst eruitzien?
Locatie
MU
organisatoren: Luk Sponselee snodevormgevers en Ilona Huvenaars)
Live uitgezonden vanuit Mu, in de Witte Dame


Zo 22 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
(ATC) automotive technology center.
Design on Wheels.

Design is Hot en Auto's zijn Cool. De Show wordt georganiseerd door het Automotive Technology Centre.

De Design on Wheels Show wordt georganiseerd door het Automotive Technology Centre (ATC) en is onderdeel van het programma van de Dutch Design Week. Belangrijkste doelstelling van het ATC is het stimuleren van technologie- ontwikkeling in de Nederlandse automotive industrie.Dit gebeurt door middel van projectinitiatie, workshops, netwerk-events, makelen en schakelen en promotie-activiteiten.
De show zal van 21 tot en met 28 oktober tijdens de Dutch Design Week te zien zijn en is vrij toegankelijk. Openingstijden zijn van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Op woensdagmiddag 25 oktober is de show alleen toegankelijk voor deelnemers aan het ATC congres 'Design & Technology'.
Voor congres informatie en aanmelden zie www.atcentre.nl.
More info
Uitgezonden vanuit het evoluon.


Zo 22 okt 2006.
(ATC) automotive technology center.

Design on Wheels.

Hot

Za 21 okt 2006. CityTV.nl Designweek 2006
Uitreiking Nederlandse Designprijzen 2006.


Live uitgezonden vanuit het Klokgebouw, Strijp-S, in Eindhoven.
More infoZa 21 okt 2006.
Uitreiking Nederlandse Designprijzen 2006.